Dømt til tvungen psykiatrisk behandling

Dømt til tvungen psykiatrisk behandling (29:00 min)

Dømt til tvungen psykiatrisk behandling (29:00)

Sendt: 25. apr 2012

Psykisk syke drapsmenn og voldsforbrytere slipper straff i Norge. De utilregnelige dømmes til behandling, altså tvungen psykiatrisk helsevern.
I denne dokumentaren får du et innblikk i Norges største sikkerhetsavdeling; Dikemark. Et sjeldent innblikk inn i Norges største sikkerhetsavdeling på Dikemark, der Dag Larsen jobber blant de farligste som ikke kan straffes.

De psykiske sykdommene

De psykiske sykdommene (3:57 min)

De psykiske sykdommene (3:57)

Sendt: 08. nov 1992

Psykiske lidelser er vanligere enn de fleste tror, fordi vi snakker mindre om dem enn om fysisk sykdom. Å få en mental sykdom eller plage er ofte skambelagt, selv i et åpent samfunn som vårt.
I 1992 var den årlige innsamlingsaksjonen på NRK TV til inntekt for psykisk helse. I begynnelsen av sendingen ga programlederne en kort presentasjon av de psykiske sykdommene.

Vondt å være ung og trist

Vondt å være ung og trist (3:23 min)

Vondt å være ung og trist (3:23)

Sendt: 21. mar 2011

Mange unge mennesker sliter med tristhet og depresjon. Noen trenger hjelp fra psykolog eller andre fagfolk i det psykiske helsevernet.
Samtidig er det viktig å være klar over at motgang og utfordringer er alminnelig i menneskelivet generelt. Derfor kan åpenhet, gode råd og samtaler med familie og venner være til god hjelp for de fleste av oss når vi strever med tunge tanker og følelser

Lover og regler i psykiatrien

Lover og regler i psykiatrien (2:56 min)

Lover og regler i psykiatrien (2:56)

Sendt: 24. apr 2012

Ane Kristine Bergem er avdelingsoverlege på sikkerhetsavdelingen på Dikemark. Hun viser hvilke lover, regler og forskrifter de som jobber i psykiatrien må rette seg etter. Loven om psykisk helsevern er den aller viktigste. Alle lovene bygger på FNs erklæring om menneskerettighetene.

Psykopati og personlighet

Psykopati og personlighet (3:52 min)

Psykopati og personlighet (3:52)

Sendt: 24. apr 2012

Psykopat blir brukt som et skjellsord, men er et begrep fra psykiatrien. Men psykopater, finnes de? Og kan de i så fall behandles? Anne Kristine Bergem, avdelingsoverlege, regional sikkerhetsavdeling Dikemark, svarer.

Schizofreni kan kureres

Schizofreni kan kureres (8:46 min)

Schizofreni kan kureres (8:46)

Sendt: 03. des 2008

Det sies at schizofrene ikke kan bli friske, men i dette klippet forteller Arnhild Lauveng om sine ti år med schizofreni og psykisk lidelse. Hun er blitt helt frisk fra sin schizofreni og har utdannet seg til psykolog, og slår med dette hull på myter om lidelsen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s