Legger ut noen lenker til anbefalte artikkler, som absolutt er verdt å lese!!! Listen vil bli oppdatert, ettersom nye artikkler blir skrevet hele tiden. Listen blir også lagt ut som ‘side’ på forsiden, (over her), så kan man følge med der 🙂

In Therapy Forever? Enough Already

Den truede medmenneskelighet

DEBATT: Effektivitetskrav og såkalt kvalitetssikring går på bekostning av empati og menneskelighet.

Fra behandling til forebygging

SOS International har så langt lansert online-programmer som hjelper folk til å stresse mindre, få en bedre hverdag, forebygge negative tanker og depresjon – samt hvordan man kan leve sunnere.

Selvskadere har dårligere følelseskontroll

Ungdom som skader seg selv, har dårligere indre kontrollfunksjoner enn annen ungdom. Blant annet er de dårligere til å kontrollere egne følelser.

Når pasienten sier «hei» på Rimi

”E ha vøre hjå henna, om du kjeda deg på skula da kan du òg få gå dit”. Syvåringen var stolt da hun møtte meg på butikken. Hun kommer løpende, stiller seg opp foran meg mens hun smådytter venninnen frem til en best mulig posisjon. Jeg skal vises frem.

Flere skritt nærmere henvisningsrett?

Etter et møte mellom Psykologforeningen og Helse- og omsorgs- departementet er det håp om en snarlig avgjørelse i spørsmålet om psykologers mulighet til å henvise pasienter de har i behandling.

Rus som problem

Alle snakker varmt om mer åpenhet om rus og psykiske lidelser. Men det går ikke alltid bra med de som står frem, spesielt om du er politiker. Les presidenten i Psykologforeningens kommentar i Dagens Medisin.

Personlighetsforstyrrelser og arvbarhet

En ny tvillingstudie fra Folkehelseinstituttet viser at arvbarheten av unnvikende og avhengig personlighetsforstyrrelse er høyere en tidligere antatt.

Forsker på hva som virker i psykoterapi

Nysgjerrigheten på hva som virker i psykoterapi er drivkraften for forskningen min, sier Asle Hoffart, dr. psychol. og Modum Bads mest-produserende forsker. Han mener Modum Bad er unikt fordi de får til å etablere forskning i tett samarbeid med det kliniske miljøet, med hyppige målinger og tett oppfølging av pasientene både under og etter behandlingen.

Skulle gjerne hatt en unnskyldning fra skolen

PREGET AV BARNDOMMEN:34-årige Hans ble plaget av skolekamerater fra 1.klasse til han begynte på videregående. Han har verken hatt råd eller selvtillit nok til å gå rettens vei for å få en beklagelse fra skolen, som han mener ikke gjorde nok for å stoppe mobbingen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen

Tester trening på pasienter med rus og ADHD

I tre måneder har pasienter i Bergen med ruslidelse og ADHD-diagnose svettet for å se om trening hjelper. Frafallet i pilotgruppen var høyt.

Fortvilte foreldre med dyslektiske barn: – Hvorfor følger ikke skolen opp?

Tirsdag fortalte Marianne Kufaas Sæterhaug (17), som er dyslektiker, sin historie på God morgen Norge.
Fem dager i uka i 11 år har hun opplevd manglende forståelse fra skolen.

Liten bevissthet om medisinering

– Det er en relativt lav bevissthet når det gjelder bruk av medikamenter i rusbehandling – både blant leger og psykologer, mener professor Fanny Duckert.

Vi må snakke om depresjon

– Stadig vekk hører jeg folk på min alder snakke om selvskading som idioti. At det er teit. Slike uttalelser kan rippe opp i gamle sår, eller føre til nye.

Det er så mange unge som lider av depresjoner og selvmordstanker, så vi bør ha større fokus på temaet i skolen, skriver Linnéa Vetland (16).

FOTO: Photographer: Chepko Danil Chepk

Back to school!

Back To School

»Hva er utfordrende atferd i skolen opprettholdt av? Som om det skulle være et entydig svar på det.»

»Her gjelder det for læreren å ha både tid og tålmodighet, samt en liten porsjon forståelse av noen enkle atferdsprinsipper»

En stemme fra førstelinjen

”Forebyggende arbeid” kan fort bli et litt ullent begrep. Heidi Tessand har gjort det til en kunst å beskrive hva det innebærer i praksis, ved å formidle historier fra virkeligheten om barn og unge i Ski kommune. Nå skal hun gi stemme til psykologforeningens.nos blogg om hverdagen som kommunepsykolog.

Å jobbe der livene leves

Å få lov til å være sammen med en gjeng i et friminutt og høre dem snakke om at meningen med livet er antall ”likes” på Face, oppleves som en bekreftelse på at det er viktig å være til stede på arenaene ungdom snakkes.

Hvordan fjerne fordommer

IKKE STILLE:  Karin Yrvin er statsviter og stortingsrepresentant (Ap),
tidligere statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet.
Hun har hatt en rekke fremtredende verv de siste årene og er fast kronikør i Erfaringskompetanse.no.

– 1/3 av de som er syke, får ikke den hjelpen de trenger. Tenk om dette hadde gjeldt det somatiske helsevesenet. Det ville blitt folkeopprør. Avisoppslag. Muligens fakkeltog.  Men på dette området er det stille. Tabubelagt. Fullt av fordommer. Fordi vi blir sett på som gale og sinnsyke. Og kanskje som annenrangs borgere.

Developmental trauma disorder: En løsning på barnetraumatologifeltets problem?

Dersom den inkluderes i DSM-V, kan diagnosen developmental trauma disorder potensielt motvirke at volds- og overgrepsutsatte barn feildiagnostiseres og feilbehandles. Diagnosen er omstridt og møter motstand i den amerikanske psykiaterforeningen.

Kompleks traumatisering hos barn: En utviklingspsykologisk forståelse

De senere årene har kunnskap fra traumepsykologi og utviklingspsykologi blitt integrert. Det har gitt oss nye begreper for å forstå de sammensatte vanskene man ser hos barn utsatt for komplekse traumer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s