.:Bøker Jeg Ønsker Å Lese:. / :P3 Dokumentar-Linnéa Myhre:

Standard

Sola skinner, alle smiler….
Jeg vet nå ikke helt jeg men….

ingenting stort å formiddle i dag….borsett fra at jeg har bestilt meg en bok på nette som heter:

‘Psykoseutsatt’ av Hege Guerch.

Jeg mener ordet psykoseutsatt bør brukes istedenfor schizofren, som folk ikke skjønner hva er. Dette er beretningen om mitt liv, fra en helt vanlig barndom, ungdom og tidlig voksenliv, gjennom dramatiske opplevelser som psykiatrisk pasient, til livet etterpå, fram til 50-årsalderen. Bli med på reisen gjennom mitt liv! Underveis vil du få innblikk i en verden de fleste ikke kjenner. Hege Guerch er født i 1961 i Tromsø. Etter oppvekst på et lite sted i Nord-Trøndelag reiste hun ut i den store verden som au pair – til Paris, Berlin og London. Studiene ble gjennomført i Kristiansand, og delvis i Frankrike. Hun er utdannet fagoversetter.

Linnéa Myhre

‘Evig Søndag’
Den er absolutt øverst på ønskelisten hvertfall ^^

Vinteren 2011 går Linnéa motvillig med på å gå til psykiateren Finn for  sine depresjoner. Det blir helt sikkert ikke et vendepunkt. Eller?

«Plutselig begynte jeg å gråte. Tårene trillet nedover ansiktet og ned i tastaturet, helt uten tillatelse og forvarsel gjorde de dette – og jeg måtte lukke laptopen for å konsentrere meg utelukkende om gråtingen.

Det er altfor kort vei mellom stillhet og gråt. Alle disse tårene jeg hadde spinket og spart på i hele denne lange tiden, trillet nedover ansiktet mitt og knuste alt jeg hadde bygget opp. Jeg måtte antakeligvis starte helt fra begynnelsen av. Jeg visste ikke engang hvilken begynnelse jeg siktet til.»

Romanen Evig søndag følger ett år i Linnéa Myhres liv. Boka er et sterkt og selvutleverende portrett av en ung kvinne av i dag.

:La Linnéa Leve:

Om du er en av de som har bodd under en stein hele livet, og ikke fått med deg Linnéa Myhre i bloggverdnen, så er det på sin rette plass at du kommer deg opp og ut fra under steinen, og tar en titt!

Gammle bloggen : ‘Alt du vet er feil’
Nye bloggen: http://www.linniiie.com/

Link – La Linnéa Leve P3, Dokumentar

På tross av langvarig pykologbehandling finner ikke Linnéa glede i hverdagen.
Det har vennen Andreas bestemt seg for å gjøre noe med i serien La Linnéa leve.

Jeg trykket litt mange ganger, i søke om ‘Evig søndag’, og endte opp på en veldig spennende blogg…Beathesbokhylle

En anbefaling hun kom med var:

‘Og nå skal jeg dø’ – Kjell Erik Strømskag

Og nå skal jeg dø

Hva er bakgrunnen for den pleie, omsorg og smertelindring som utfores innen norsk helsevesen for den som skal dø?

I løpet av de siste førti arene har pleie og omsorg for den terminalt syke og døende, gått fra frivillighet til fag. En sterk bevegelse av frivillige, inspirert av den engelske hospicebevegelsen, satte den døendes situasjon på dagsorden for førti ar siden. Enkelte leger, og etter hvert mange sykepleiere, hjelpepleiere og andre la ned en beundringsverdig innsats, særlig for dem som ønsket å dø hjemme.

Men både internasjonalt og i Norge har det skjedd en endring de siste tjue årene. Palliasjon har blitt et fag, først og fremst legenes fag, akademisert og inkludert i det offentlige helsevesenet. Har noe gått tapt på veien? Er dette en historie om mer medikamenter og mer byrakrati, der den døende bare blir en del av sykehjemmet og sykehusets rutiner? Eller var det en nødvendig fagliggjøring av et vanskelig felt?

BOKRYGG-POESI

En ide som forsåvidt er helt ny for meg, men som fanget min interesse på noen få minutter…
Fra Facebook gruppen :  Bokryggpoesi

Forsidebilde

Vi som aldri sa hore / Før klokka fire / Når morgonfrosken syng / Få meg på, for faen

Typisk Norsk / Øl Til Glede / Betatt Av Vinen / Edle Dråper / Malt Whisky / Blackout

Etter en liten oppdagelses ferd på Pax Forlag sin hjemmeside, har jeg oppdaget en del fler bøker jeg kunne tenkt meg å lese…
Jeg har lett lenge etter et forlag som gir ut slike type bøker…ikke bare ‘mainstream’ bøker, som bokhandelene også selger…

‘Sprø Som Selleri’ – Geir Overskeid
hvor gærne psykologene egentlig er (og psykiaterne er enda verre)

Sprø som selleri

Dette er en helt uvanlig bok. Det er en psykolog som tuller. Han tuller med de andre psykologene, og med flere psykiatere. Mange får være med i denne boka, fordi de har store navn og stor underholdningsverdi – Freud, Jung, Watson, Reich og flere til. Andre er psykologiske tenkere med noe mindre navn, men enda større underholdningsverdi – som Hamsuns ville onanilege Johs. Irgens Strømme og tidligere statsminister Thorbjørn Jagland.

‘Pasienten Som Kurerte Terapauten Sin’ – Stanley Siegel, Ed Lowe
Og andre fortellinger om ukonvensjonell terapi

Pasienten som kurerte terapauten sin

‘Svart Sol’ – Julia Kristeva
Depresjon Og Melankoli

Svart sol

Julia Kristevas Svart sol – depresjon og melankoli fra 1987 er bok nr. 3 i Pax Palimpsest.

Hennes første bok i norsk oversettelse er et moderne standardverk om melankoli. Samtidig gir Svart sol en god introduksjon til Julia Kristevas tenkning.

Med bakgrunn i psykoanalytisk teori og egen erfaring som analytiker utarbeider Kristeva et teoretisk fundament. Dette utgjør bakgrunnen for hennes studier av bildekunst, religion,  poesi og romaner. Hun tar for seg Hans Holbeins maleri Den døde Kristus i graven, Nervals dikt El Desdichado og romanene til Fjodor Dostojevskij og Marguerite Duras.

Ved å hente inn begreper og innsikter fra sin allsidige bakgrunn utvikler Kristeva sin teori om sammenhengen mellom melankoli, språk og kunst. Kapittel for kapittel gir Svart sol innblikk i Kristevas arbeidsmåte og demonstrerer at hun ikke bare er filosof og psykoanalytiker, men også en betydelig kunstteoretiker.

Sammen med Pouvoirs de l’horror (1980) og Histoires d’amour (1983) utgjør Svart sol tredje del av et triptykon. Toril Moi har skrevet innledningen til den norske utgaven.

Husk:

Det som er skrevet, varer evig.

Noen bøker bør en smake på, andre bør en sluke, noen få bør en tygge og fordøye.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s